Maatwerk in:

Domotica – Automatisering – Elektronica – PCB ontwerp – 3D Printing – 3D ontwerp Software ontwikkeling – Cloud Datastorage

DomoticX levert maatwerk, denk hierbij aan het monitoren van sensoren en/of apparatuur en het acteren hierop, ook leveren wij maatwerk voor oplossingen bij software en (elektro)technische uitdagingen, wij hebben een brede ervaring in elektronica, microcontrollers en software, daarnaast leveren wij ook andere diensten zoals 3D printing en PCB Ontwerp, hierdoor leveren wij een zo compleet mogelijk product af waarin uw wensen worden meegenomen!

Meten is weten!

In verband met toenemende vraag voor diverse metingen en aansturing hebben we al reeds een aantal projecten succesvol afgerond en zijn wij inmiddels begonnen aan onze eigen ConX domotica lijn.

Internet of Things (IoT)

IoT wordt ook steeds belangrijker, steeds meer apparatuur en/of sensoren zijn aangesloten op het internet, ook daarvoor maken wij maatwerk oplossingen zodat Sensor A communiceert met Computer B of Regelunit C aanstuurt.

Bezoek onze webshop voor sensoren, modules, onderdelen, elektronica en maak uw eigen IoT project!


Microcontrollers

Om de oplossingen en doelen te bereiken wordt er gebruik gemaakt van diverse microcontrollers zoals o.a.:

 • Arduino platform
 • Raspberry Pi
 • ESP8266 / ESP32 WiFi module
 • ATmel / ST/ Nuvoton Microcontrollers

Software
Software voor uw oplossing wordt geprogrammeerd en getest en kan op de chip geplaatst worden (firmware), maar kan ook software zijn voor Windows/Linux, onze ervaring beheerst o.a. deze programmeertalen:

 • Visual Basic
 • HTML5
 • CSS
 • PHP
 • Javascript
 • C++
 • Python
 • Lua
 • Autoit3

PCB Design

Nadat we een werkend prototype hebben ontwikkeld is het mogelijk om daar een Printplaat (PCB) voor te ontwikkelen, wij maken het ontwerp en exporteren het naar het vrijwel universele GERBER formaat, u kunt dan zelf een fabrikant en/of leverancier de print laten maken, in overleg kunnen  wij u dat uit handen nemen.


CLOUD data opslag en visualisatie

De opslag van data kan geschiedden door HTTP (REST API) of het MQTT protocol, en kan gevisualiseerd worden met API’s zoals Processing, ThingSpeak, TinyIoT, CLOUD toepassingen zijn mogelijk in abonnementsvorm, maar gegevens zijn ook te bewaren (lokaal) in een MySQL database of CSV bestand.

Visualisatie
Voor grafieken maken gebruik van vrije software zoals amcharts of highcharts.

Berichtgeving
Acteren op data, sensors uitlezen, en schakelen op afstrand is mogelijk via: Blynk, HTTP, berichtgeving kan gestuurd worden via een mailadres of telefoon (d.m.v. een app).


3D Printing

Wij gebruiken 3D-prints om een behuizing of ander passend onderdeel voor een ontwerp of prototype te maken, op deze manier kunnen wij een compleet pakket aanbieden. Ook is het mogelijk om uw eigen ontwerp via ons uit te laten printen.

Wij printen met FDM (Fused Deposition Modeling) 3D printtechniek.

Kennis centrum

In ons kenniscentrum vind u programma’s, scripts, how-to’s, tutorials, handleidingen, ect. die vrij gebruikt kunnen worden. het is het resultaat van jarenlang ervaring (uit)proberen en toepassen van diverse scripts en programma’s, veel informatie is in versplinterd te vinden op het internet, op deze site vindt u kant en klare oplossingen en uitleg op één pagina!