GEZINSMAN.NL heeft als missie om gezinsprocessen te ondersteunen met technische oplossingen en is een innovatieve full stack developer van systemen, inclusief embedded en electronica. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in de ontwikkeling, onderhoud en deployment

Dat is mooi, maar wat betekent dit nu concreet voor mij?

Wij staan voor een slimme samenleving, waaraan wij zo veel mogelijk willen bijdragen door middel van betaalbare technische oplossingen.

Nu wordt het nog gekker. Nogmaals: Wat betekent dit nu voor mij?

  •  Wij willen eerst de samenleving slim maken door cloud toepassingen aan te bieden, die het samenwerken van gezinnen ondersteunen.
  •  Vervolgens willen we uw gezin slim maken. Dit gaan wij doen door cloud toepassingen aan te bieden, die het samenwerken van de gezinsleden onderling bevorderen.
  •  De gezinnen, die nog een stap verder met ons willen gaan, kunnen ons benaderen om hun woning slim te maken. Dit kunnen we doen, omdat wij een uniek, bedraad en professioneel smarthome produkt zelf in eigen huis hebben ontwikkeld.

Dat klinkt heel mooi, maar hoe wil je dat doen en wat gaat mij dat kosten?

Wij maken gebruik van opensource software en betaalbare, maar betrouwbare single board computers. Hierdoor kunnen we de ontwikkelwerkzaamheden efficient, kwalitatief hoog en betaalbaar houden. Dit betekent voor de consument, dat hij niet de hoofdprijs betaalt, die men normaal voor een professioneel bedrade domotica systeem betaalt, maar een normale prijs, die vergelijkbaar is voor het afnemen van bijvoorbeeld een glasvezel internet/tv service. Bovendien is de smarthome, als privé clouddienst, nauw geintegreerd met de gezinsman.nl cloud diensten, wat tal van handige toegevoegde functionaliteiten oplevert.

Maar is je oplossing wel net zo betrouwbaar?

Ons smarthome produkt maakt gebruik van dezelfde gedistribueerde architectuur, die ook in medische en defensie systemen wordt toegepast. In deze architectuur is de functionaliteit verdeeld over meerdere apparaten. Dit heeft te maken met de toepassing, waarvoor deze systemen worden gebruikt. Bij deze toepassing is het noodzakelijk dat het systeem blijft werken, als dit namelijk niet het geval is kan dit leiden tot ernstige beschadingen of fataal zijn.

Door de architectuur van onze smarthome op deze manier in te richten, kan dezelfde hoge betrouwbaarheid gegarandeerd worden, ondanks het gebruik van goedkope single board computers! Zo heeft elke kamer dus een lokale bediening. Mocht deze uitvallen, dan is slechts één kamer onbedienbaar, de rest blijft nog gewoon werken. En mocht de smartbrain wegvallen, dan zijn de kamers altijd nog lokaal te bedienen.

De smarthome synchroniseert zijn data met de gezinsman.nl cloud servers. Dit gebeurt met dezelfde technieken, die de NATO ook gebruikt om intelligence data te delen onder de bondgenoten. Hierdoor is het mogelijk om het huis en de andere gezinsman.nl cloud diensten overal ter wereld te bedienen, zonder maar ook een poort in je huis open te zetten!

En moet ik ook voor de gezinsman.nl cloud diensten betalen?

Nee. De gezinsman.nl clouddiensten zijn voor alle gezinnen volledig gratis. Deze kunnen wij in de lucht houden met de inkomsten, die wij voor ons smarthome produkt binnen krijgen. De afnemers van ons smarthome produkt betalen dus voor extra luxe en woongenot en houden hiermee onze clouddiensten operationeel. Bovendien maken wij gebruik van opensource software en een cluster van betaalbare virtuele private servers (VPS), waarmee wij de kosten voor het systeem laag kunnen houden zonder op kwaliteit in te leveren.

Dus eigenlijk ben je een soort moderne Robin Hood: Je steelt van de rijken en verdeelt het onder de minder welgestelden.

Min of meer wel. Maar ik verkoop een produkt/dienst aan huizenbezitters, die een echte meerwaarde aan hun woning geeft. En vaak betreft het woningen, die baat kunnen hebben van een professionele home-automation service. Het is dus een win-win-win situatie: Huizenbezitters krijgen een luxere woning, niet-huizenbezitters profiteren van een slimme samenleving en gezinsman.nl kan er een zakcentje aan verdienen en daarmee de R&D aktiviteiten financieren.